Creative Life

Creative Life

Hi!

(bereid je even mentaal voor op heel veel foto’s)

Afgelopen vrijdag was ik samen met Rosalie te vinden op Creative life in Utrecht. Een beurs die, zoals het al in de naam staat, vooral voor creatieve mensen is of voor als je gewoon graag geïnspireerd wilt worden. Ik zag het voor het eerst langs komen op Instagram en had ook gelijk kaarten besteld. Heel blij dat ik die keuze heb genomen, want was dit een geweldige dag!

Graag laat ik je dan ook zien wat ik hier heb gemaakt, gekocht en gedaan en wat mijn hele ervaring was.

creative life

creative life

creative life

creative life

creative life

creative life

creative life

creative life

Gemaakt

Gemaakt ja, want op deze beurs waren niet alleen super leuke winkeltjes te vinden waar ik heel erg enthousiast van werd, maar ook werden er veel workshops georganiseerd. Je kon een workshop handlettering, graffiti of bijvoorbeeld om een leren etui te maken, volgen.

Wij hebben twee van deze workshops gevolgd. Voor veel workshops kon je je van te voren inschrijven bij de personen zelf, maar veel stonden ook open om gewoon aan te schuiven bij de tafel.

Ik had mij de avond ervoor ingeschreven bij een paar, maar was toen eigenlijk al te laat indien heel veel al vol zaten. Dus tip voor als je zin hebt om volgend jaar te gaan; (ja, ze hebben al de data geprikt voor een volgende editie!) kijk snel op de website naar de workshops die daar zijn en schrijf je op tijd in!

creative life

creative life

creative life

creative life

Als eerste heb ik bij Rozijntjes een leren etui gemaakt die ik nu gebruik als etui. Ik vind hem echt heel leuk geworden en ben blij dat we nog konden aanschuiven bij deze workshop!

We mochten bij de workshop zelf een stukje leer uitkiezen om te gebruiken en daar nog een stukje leer van afsnijden die als hanger kan dienen en ook aan de etui komt. Rosalie en ik wilden alleen niet die in dezelfde kleur als de etui zelf hebben, dus hebben we ze omgewisseld. Ik heb nu een camel etui met bordeauxrode hanger eraan, en Rosalie andersom!

Deze workshop kostte €15.

creative life

Later in de middag splitsen we even op. Bij een stand werden er twee verschillende workshops gegeven. Eén waar je een mok kon decoreren met stiften en een ander waar je hetzelfde kon doen bij een vaasje. Rosalie wilde graag de mok maken, en ik heb het vaasje gedaan. Deze workshop kostte €5. Nu heb ik een heel schattig klein vaasje waar ik bloemen in wil gaan doen die ik bijvoorbeeld bij een boswandeling tegen kom.

Gekocht

Zoals ik al zei, waren er hier hele leuke winkeltjes te vinden. Mij kennende, heb ik allerlei papergoodies gekocht en een heel leuk inspirationeel boek. Bij drie winkeltjes heb ik wat gekocht.

creative life

Als eerste, in hetzelfde “straatje” als de workshop leren etui vond ik Miekinvorm.nl. Hier heb ik twee super schattige washi tapes en drie kleine inspirationele kaartjes gekocht.

creative life  creative life

creative life

Bij Gewoon Jip kocht ik een boek genaamd “Alles kan als ik dat wil” Dat eigenlijk een werkboek is. In het boek kan je je grootste droom die je hebt opschrijven en geeft je tips om het werkelijkheid te maken. Ik ben al een beetje begonnen in dit boek, dit soort boeken vind ik echt heel leuk!

creative life

creative life  creative life

creative life

En toen liep ik binnen bij Handwritten, letterlijk want het was de enige stand waar je echt even “afgesloten” bent. Hier heb ik een heel leuk gesprek met de eigenaresse gehad over journals en het mooie van opschrijven, iets waar ik natuurlijk hier ook veel over schrijf. Bij haar heb ik een mooi notitieboek gekocht waar ik niet alleen wat aan heb, maar met mijn aankoop krijgt een kind in een ontwikkelingsland ook een schrift!

Gedaan

Heel veel heb ik hier gedaan, naast het kopen, maken en rondlopen waren er ook hele leuke foodstands en heb ik een masterclass van Karin van Paperfuel gevolgd. Karin heeft de boeken “Handlettering doe je zo!” en “werkboek handlettering doe je zo!” gemaakt en binnenkort komt haar nieuwe boek “handlettering journal doe je zo!” uit, waar ik erg nieuwsgierig naar ben. Ze heeft echt een hele gave vorm van handletteren dat ik zelf niet echt doe, maar wel heel mooi vind om te zien en te lezen.

creative life

creative life

creative life

creative life

Ze vertelde in haar masterclass hoe ze begonnen is, wat je in de toekomst van haar kan tegenkomen en konden mensen vragen aan haar stellen. We hadden veel over de verschillende soorten handletteren en manieren van creativiteit en opschrijven besproken en het was echt heel gezellig. Het was niet alleen dat zij aan het woord was, maar iedereen kon erin springen. Ook kregen we een kleine goodiebag van haar met twee van haar mooie designs op ansichtkaarten.

creative life

Dus ja, een geweldige dag. Ik heb er heel erg van genoten en geniet nog na van de mooie pagina’s in mijn journal die gemaakt zijn met alle foto’s en papergoodies van die dag!

Ben jij naar deze beurs geweest of heb je er wel eens van gehoord?

 

Veel liefs, Joy

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.