Greenhouse Festival

Greenhouse Festival

Hi!

Ongeveer twee weken geleden kwam ik op Facebook een evenement tegen voor het Greenhouse Festival in Amsterdam. De titel van het evenement was eigenlijk “Zo houd je je planten in leven” en was georganiseerd door Wildernis.
Okee dus ja deze titel trok mij wel, omdat ik al een aantal vetplantjes heb moeten wegdoen omdat het mij niet lukte om hun de verzorging te geven die ze nodig hadden. (Geloof mij, het lijkt heel makkelijk maar vetplantjes houden vond ik veel moeilijker als het werd voorgedaan!)

Afgelopen zondag ging ik dus naar Amsterdam toe om hier even een kijkje te nemen!

Greenhouse Festival

Om twaalf uur zat ik bij het podium voor de lezing van Wildernis over hoe je je plantjes in leven houdt, en heb de hele tijd notities gemaakt op mijn mobiel tijdens de lezing, want ik wilde hier echt niks over vergeten! De lezing was heel interessant en natuurlijk na de lezing was ik vastbesloten dat ik een nieuw plantje voor mijn kleine familie wilde halen.

Greenhouse Festival

Na de lezing ben ik even rond gaan lopen op het festival. Het werd gehouden in het Transformatorhuis en binnen leek het wel bijna alsof je door een regenwoud liep. Overal waar je keek, prachtige planten! Naast de lezingen waren er ook workshops en veel shops te vinden. De één verkocht hele mooie boeken over planten (en een heel mooi notitieboek die ik bijna had gekocht) de ander, verrassing, plantjes.

Bij de ingang stond een apparaat. Ik wist niet zo snel wat het was, dus nam even een kijkje. Het meisje die erbij stond vertelde mij dat als ik daar een foto maakte en uploadde op Instagram met de hashtag #greenhousefestival, zij er een magneet van kon maken! Natuurlijk moest ik dit even proberen, en ja nu heb ik een hele leuke magneet met een mooie foto erop! De magneet zie je op de foto bovenaan de post.

Greenhouse Festival

Uiteindelijk kocht ik een pannenkoekplantje bij Wildernis en een superschattig klein boekje die zij samen met mijn lievelings magazine, Flow magazine hebben gemaakt. Hierin geven ze heel veel informatie over kamerplanten.

Greenhouse Festival

Op dit moment heb ik nu drie cactussen, één vetplantje en één pannenkoekplantje!

Hier houdt het zeker niet op, maar ik wil mijn kamer niet helemaal volstoppen met planten. Ik hou het nu ook nog bij kleine plantjes. Als ik uit huis ga, zullen het er zeker wel meer worden!

Heb jij veel plantjes thuis staan?

 

Veel liefs,

Joy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.