Select Page

Ik heb het al eens eerder in een post gezegd, ik was eigenlijk niet zo van de quotes. Niet omdat ik het cliché vond, maar gewoon omdat ik nooit echt quotes kon vinden die echt mij waren. Het kan ook gewoon zijn dat ik er niet voor open stond om mijzelf erin te vinden.

In ieder geval, een tijdje geleden werd ik platgegooid met video’s en foto’s van prachtige handlettering op Instagram. In de boekenwinkel niet anders, je ziet bij elke wel een hele tafel uitgesteld staan met boeken over kalligrafie en handletteren. En daarbij wat ik vooral heel erg leuk vind, pennen en stiften!

Dus langzaam maar zeker leek ik er meer en meer geïnteresseerd in te raken. Het idee van “ Dat kan ik nooit.” veranderde ik “Dit wil ik ook kunnen!”.

Wat ik als eerste kocht is een Ecoline Brush Pen van Talens. Je hebt ze misschien wel eens langs zien komen, ze zijn prachtig! Met deze stift ben ik begonnen met oefenen. Ik keek video’s op instagram van mooie letters en woorden en probeerde deze na te maken. Lange bij na niet wat zij konden, maar met alles zoals dit; oefening baart kunst!

In mijn journals vind je nu dus af en toe een quote langskomen of heb ik de titel in brush lettering geschreven, wat ik wel echt heel erg mooi vind!

Ik wil je graag laten zien wat ik de laatste tijd nog meer heb aangeschaft om als beginner handletteren te oefenen!

handlettering

Crayola Supertips

Ik had veel gezien en gelezen over dat als je wilt beginnen met handlettering, de Crayola Supertips daar heel goed voor zijn. Ze hebben een “Bullet tip” waarbij ze dik zijn en naar een punt aflopen.

Ik heb ze op Bol.com besteld. Het was een set van 12 stiften voor €7. Helemaal niet duur dus!

handlettering

Sakura Pigma pennen

Toen ik laatst de Bruna binnenliep en naar de handletteren tafel liep, zag ik deze pennen liggen van het japanse merk Sakura. Deze pennen komen in drie maten, ik heb er twee van gekocht. Degene die ik heb zijn de grootste en kleinste, BB en FB. Je hebt er nog één tussenin, die er toen niet bij lag, maar die ik wel had willen hebben.

De BB is namelijk een grote brush pen en ook niet de makkelijkste om te hanteren. De FB die ik ook heb is daarbij best makkelijk om mee te schrijven.

Toch heb ik wel echt mijn best gedaan met deze pen en lijkt het nu al wat makkelijker te gaan!

Je hebt zoveel soorten pennen die je voor kalligrafie kan gebruiken, ik heb deze gekozen omdat ik ze tegen het lijf liep. Je kan natuurlijk naar andere zoeken als deze niet echt wat voor jou zijn!

handlettering

Letters! Het werkboek. Met Marjet

Ook vond ik laatst dat het tijd werd om eens echt iets leuks te gaan aanschaffen om het handletteren te oefenen, namelijk een werkboek! (als je mijn vorige post hebt gelezen, weet je dat werkboeken heel erg leuk vind)

Toen ik in de winkel bij de tafel met boeken stond voor kalligrafie en handlettering, vond ik het echt wel moeilijk om er één te kiezen. Er zaten zulke mooie bij!

Boeken over waar je allemaal letters op kon gebruiken, een heel mooi boek over letters voor in je journal (deze trok mij heel erg aan) en het handboek Letters! waar dit werkboek bij hoort.

Toch heb ik voor deze gekozen, omdat ik meer iemand ben die gelijk aan de slag wil, dan er alleen maar over wil lezen.

In de toekomst zal ik denk ik dus nog wel meer boeken aanschaffen, maar voor nu ga ik aan de slag met deze!

In dit boek krijg je een kleine introductie en dan begin je gelijk met het oefenen. Het eerste hoofdstuk gaat dan ook over penbeheersing. Je krijgt allemaal oefeningen die je in het boek kan uitvoeren, maar die je ook in het dagelijkse leven als een warming up in een ander schriftje kan gebruiken voordat je echt je mooie letters wilt opschrijven!

Marjet verteld in het boek over de verschillende inkten die je kan gebruiken en hoe je kroontjespen werkt, maar ik gebruik eigenlijk helemaal geen kroontjespen.

Waarom? Simpel, ik ben linkshandig. Ik heb het geprobeerd, maar zelfs met de Quink van … gaat het niet. Ik zou dan na elke letter vijf minuten moeten wachten voordat hij droog is. En als ik mijn hand optil van het papier en niks heb om mijn hand op te laten leunen, wordt het echt niet mooi.

Als je zelf ook linkshandig bent en je hebt tips voor mij : Ze zijn welkom!

Dus gebruik ik de Sakura Pigma FB voor dit werkboek en om te handletteren. Werkt niet zo goed als dat ik het met kroontjespen zou doen, maar er komen wel hele mooie creaties uit!

 

Doe jij wel eens aan handletteren / kalligrafie?

 

Veel liefs,

 

Joy