Select Page

Eén ding dat ik het allerleukste vind van journals, is dat je de pagina’s helemaal kan maken zoals jij dat wilt. Het heeft geen rules zoals : schrijf als eerste: “Lief dagboek..” en eindig met “liefs Joy.”. Maak het zoals jij dat wilt, niks is verkeerd!

 

Als ik niet schrijf in mijn journal, ben ik pagina’s aan het maken. Hoe ik die maak? Dat laat ik je graag zien!

 

Een notitieboek waar je al blij van wordt.

 

Even een side note, het is natuurlijk wel het leukste om te schrijven in een notitieboek waar je al blij van wordt als je hem erbij pakt.

Ik gebruik zelf graag de notitieboeken van Paperblanks en die van de Bruna vind ik ook heel erg fijn en vrolijk. Maar als je bijvoorbeeld meer van simpel houdt, is Moleskine of elke andere simpele notitieboek ook goed!

Ik ben ook nu een beetje aan het rondkijken voor andere merken en zit ook steeds vaker op Etsy te snuffelen voor notitieboeken die ik wel zou willen gebruiken.

 

Maar dat terzijde, laten we nu echt beginnen.

 

Knip & Plak

 

Wat ik het meeste doe, is wat je vast ook wel vaker op school deed om bijvoorbeeld een moodboard te maken of je verlanglijstje voor Sinterklaas; gewoon lekker tijdschriften en leuke krantjes op knippen en dat op mijn pagina’s plakken. Het is een makkelijke manier om je pagina’s heel speels en vrolijk te maken!

Daarbij ben ik de laatste tijd ook collages aan het maken met foto’s van pinterest. Met de journal die ik gebruikte in mijn vakantie in Frankrijk heb ik dat veel gedaan en dat was heel leuk om te doen.

Hoe ik mijn Journals decoreer

Washi tape

 

Ik heb een glazen pot waar ik ze op dit moment in bewaar, maar ik zal wel eens wat anders moeten vinden met hoeveel washi tapes ik eigenlijk nog wil kopen! Ze zijn vrolijk en op meerdere manieren te gebruiken. Ik heb een paar die ik bij de Action had gekocht die ik echt heel leuk vind. Ook heb ik een paar van Creative Life, Hema en nog wat andere winkeltjes. Je kan ze vrijwel overal nu kopen, dus je kan lekker los gaan!

Hoe ik mijn Journals decoreer

Foto’s

 

Heel belangrijk vind ik dat eigenlijk, foto’s plakken in je journals. Over enkele jaren kijk je erin terug en zie je hoe jij en je hele leven er op dat moment uitzag. Vooral als ik op vakantie ben geweest of gewoon een leuk uitje met vriendinnen had stop ik ze graag in mijn journals.

Tot nu toe deed ik dat door foto’s in een word documentje te zetten en gewoon op papier uit te printen, wat zeker geen goede kwaliteit heeft. Voor mijn vakantie in Frankrijk afgelopen zomer gebruikte ik vooral mijn Instax camera. Daarmee kan je alleen niet de foto’s van je mobiel met uitprinten. Omdat ik dit vaak wil gaan doen, vond ik dat het tijd was voor een goede investeren. Ik heb daarom begin deze week bij Kruidvat HP Sprocket besteld. Ze hadden een mooie deal ervoor en ik had hem al een tijdje op het oog, het uitgelezen moment!

Natuurlijk kan je hier wel een review over verwachten, want ik heb super veel zin om ook aan jullie te laten zien wat ik ervan vind.

Hoe ik mijn Journals decoreer

Stiften

 

Naast pennen gebruik ik ook graag stiften om alles wat kleurrijker te maken. Ik gebruik vooral de Zebra Mildliners en de Crayola Supertips. Deze kan je ook voor kalligrafie gebruiken en hebben hele mooie zachte kleuren. Ik ben nog steeds op zoek naar wat andere merken die dit soort stiften verkopen, weet jij nog een leuk merk? Laat het mij weten in de comments!

 

Waterverf

 

Ik heb dit al een tijdje niet meer gedaan, vooral omdat ik nu notitieboeken gebruik waarvan het papier niet goed daarvoor is. Maar in mijn Paperblanks vind ik het heel leuk om ook te doen! Ik heb een setje van Winsor & Newton en van Van Gogh. De Winsor gebruik ik het liefste, het is Student Grade verf en makkelijker te hanteren dan die van Van Gogh vind ik zelf. Ook is hij compact en kunnen er veel pans in.

Het is een tijdje geleden dat ik verf heb gebruikt in mijn journals, maar ik wil wel weer op zoek naar notitieboeken waar ik dit wat meer in kan doen.

 

Wat doe jij het liefste met notitieboeken?

 

Veel liefs, Joy