Mijn eerste ervaring met een bril

Mijn eerste ervaring met een bril

Ik ben altijd degene geweest met goede ogen, kon extreem kleine lettertypen van een nagellakflesje lezen en ver kijken was ook geen probleem bij mij. Ik was er dan ook vol van overtuigd dat ik nooit een bril zou hoeven hebben. Totdat ik ging autorijden, de 21 jaar behaalde en toch door kreeg dat ik helemaal niet zo goed ver kan kijken. Nummerborden en borden in de verte waren moeilijk om te lezen.

Afgelopen januari ging ik op WINTERSPORT, reed ik lange stukken in de auto en kreeg al snel last van vermoeide ogen en hoofdpijn. Als ik dan even niet meer achter het stuur zat, wilde ik niks liever als mijn ogen gewoon even dichtdoen. Niet eens omdat ik zo moe was, maar gewoon omdat mijn ogen echt niet meer konden!  

En dan ga je al die fases door van “nee joh, zo erg is het niet!” en “Ik kan opzich goed ver kijken hoor.” totdat je de fase behaald “Misschien moet ik toch eens langs de opticien.”

Nu is het zover, en terwijl ik dit schrijf zit hij ook op mijn neus, ik heb een bril!

Dus hoe is dit gegaan? Waar ben ik naar toe gegaan en wat is er uit de oogmeting gebleken?

experience glasses

 

Ja, je hebt een bril nodig

Toen ik er zeker van was dat ik echt wel een bril nodig had, ben ik gaan rondkijken en gaan opletten bij de reclames. Uiteindelijk bedacht mij dat ik een kennis heb die opticien is bij Eyelove. Een merk dat hele moderne en mooie monturen maakt voor een mooi prijsje.

Ik liet mijn ogen opmeten bij hun. Dat doen zij met een apparaat die je ogen scant als het ware.
Als resultaat: -0.75 bij mijn linkeroog en -1.00 bij mijn rechteroog. Niet schokkend veel, maar zeker wel iets!

Ik besloot dus gelijk dat ik wel een bril moest nemen!

Na de meting zijn er eigenlijk twee stappen die nog genomen moeten worden. Het montuur uitzoeken (wat ik erg leuk vond om te doen, al die verschillende brillen proberen!) en even je bril “voelen” en voelen kan je wel echt letterlijk nemen. Je krijgt een echt hele sexy nepbril op waar glaasjes inzitten die alvast laten zien wat je bril uiteindelijk ook zal hebben. En met voelen bedoel ik dus, als je net zoals mij nog nooit eerder een bril hebt gehad: Je ogen gaan een beetje raar voelen.

Je hebt vast wel eens een bril van iemand anders opgezet met een sterkte dat je ogen helemaal gek ervan gaan voelen. Dit had ik hierbij ook wel een beetje, maar er zitten dan ook cilinders in mijn glazen waar ik aan moet wennen.

Cilinders? Ja ik wist ook niet wat dit waren, maar wat mij verteld is: Mijn beeld is wat ovaler en de cilinders zetten dat weer recht.

Ik heb mijn bril als ik dit online zet bijna een week en de eerste paar dagen voelde het echt alsof ik drugs ophad met mijn bril op. Mijn beeld werd compleet vervormd, omdat mijn ogen moeten wennen aan het nieuwe beeld dat door mijn bril geschept wordt.

Voorbeeld: Ik zat met mijn vriend op de bank en toen ik naar mijn benen keek leken ze de lengte van een kleuter te hebben. Best schrikken! Ook liep ik laatst met mijn hondje langs een heg. Ineens maakte mijn hersenen het beeld dat de stoep tot mijn middel kwam en de heg naast de stoep gehalveerd in lengte was. Daar schrok ik best van, maar ik weet dat het een proces van wennen is.

Ik heb wel eens iets gelezen over dat ze een test deden met een omgedraaide bril. Misschien ben je bekend met het feit dat we eigenlijk de hele wereld op zijn kop zetten. Zo wordt het aan de achterkant van onze ogen geprojecteerd, maar je hersenen zetten dat plaatje weer recht. Bij deze mensen zetten ze dus een bril op waarbij de wereld “echt” op zijn kop werd gezet. Na een week hadden de hersenen het plaatje omgedraaid en konden ze alles weer rechtop zien!

Op dit moment heb ik nog een beetje het gevoel alsof ik dronken ben, maar dat zal ook vanzelf wel weggaan! Het is gewoon een kwestie van wennen.

Het montuur

Na veel monturen te hebben uitgeprobeerd. Leuk in de etalage, hilarisch of echt niet iets voor op mijn gezicht, kwamen ze met een montuur dat die ochtend nog bij hun was binnengekomen. Ik was eerst sceptisch over het blauwe in het montuur, maar nu vind ik het een heel leuk detail! Ook voordat ik hem voor het eerst opdeed, dacht ik: “Nou, ik probeer hem omdat je hem aan mij geeft, maar dit wordt hem niet.” Maar toen ik hem opdeed, wist ik het gelijk en kreeg ik er ook gelijk hele leuke reacties erop!

experience glasses

experience glasses

De naam van het montuur is Perry, voor als je nieuwsgierig was.

Ik heb de bril nog niet op gehad tijdens het rijden, omdat ik mijn blik er nog niet voor vertrouw, maar die zal snel wel komen denk ik.

Ik ben benieuwd hoe ik hem nog in de toekomst ga ervaren, maar dit is in ieder geval mijn eerste ervaring met een bril!

 

Heb jij een bril?

Liefs Joy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.