Pinkpop

Pinkpop

Hi!

 

In het pinksterweekend was ik samen met Rose bij Pinkpop te vinden. Dit was de derde keer dat ik naar Pinkpop toe ging. In 2013 ben ik een dagje geweest, voornamelijk voor Paramore (waar ik toen helemaal hoteldebotel over was), in 2014 ging ik voor het eerst een heel weekeind met een paar vrienden en dit jaar vond ik dat dat wel weer eens herhaald mocht worden.

Pinkpop

Een goede keuze was het zeker, want wat heb ik enorm genoten daar!

In dit artikel lees je over wat ik heb beleefd, heb gedaan en vooral wie ik heb gezien.

 

Dag 1

Op de eerste dag van Pinkpop stonden mensen op het programma waar de meesten wel voor kwamen, namelijk Justin Bieber en Martin Garrix. Ik ben voor JB zelf niet voor gekomen, maar dat lees je zometeen.

Laten we even bij het begin beginnen.

Om 4 uur ‘s nachts stond ik op, laadde ik de auto met de laatste dingetjes in, haalde ik Rose op van haar huis en gingen we op pad! Het was 2 ½ uur rijden er naartoe, maar het was zo gezellig in de auto dat dit echt geen probleem was.

Wat wel een probleem was, was toen we aankwamen. Je namelijk hebt drie campings, A, B C.
A en B zijn echt voor de feestgangers, C is voor de mensen die ook van een beetje rust houden. We waren wel van plan om nog te gaan feesten, dus wilden we naar B. De campings staan wel een aardig stukje van elkaar af. Raad eens waar wij de auto hadden neergezet, yep, pal voor camping C! Er waren geen borden naar andere parkeerplaatsen te vinden, dus dit was waar wij strandden.

Normaal is dat stukje extra lopen geen probleem, maar wij hadden heel veel losse tassen mee. Met als gevolg dat we om de 10 meter moesten stoppen omdat één van ons buiten adem was of dat een schouder het begaf. En dan was het natuurlijk ook nog eens bergopwaarts. Na ongeveer een half uur ploeteren waren we er dan eindelijk.

Het ergste vond ik eigenlijk niet het lopen, maar constant die stress in je achterhoofd hebben dat je echt een goed plekje wilt hebben. Uiteindelijk wel alles goed gekomen we hadden wel een okee plekje gevonden dat redelijk dichtbij alles was.
Tent was snel opgezet, het was heerlijk weer en er waren veel gezellige mensen.

Nadat we klaar waren ben ik alleen wel voor een uurtje gaan liggen, ik was wel echt moe van de ochtend en viel dus ook spontaan in slaap.

Pinkpop

3 uur ‘s middags, het kon beginnen! Waar wij vandaag echt naar uitkeken om te gaan zien waren Chef’special, Kensington (Ik vooral), Justin Bieber (Rose vooral) en Martin Garrix.

Indien de laatste twee acts kwamen, was het deze dag enorm druk, maar dan ook enorm.

Ze hadden meer dagkaarten als normaal verkocht en er waren volgensmij rond de 60.000 mensen op het terrein. Ik kan goed tegen drukte, maar dit was eigenlijk niet leuk meer.

Pinkpop

Wat ik ook nergens iets over heb gelezen, is dat ze extra bandjes uitdeelden bij het Justin Bieber concert. Vanwege de beveiliging neem ik aan, maar als je zo’n bandje niet had, kwam je dus blijkbaar mooi niet binnen. Tenminste, dat was denk ik de bedoeling. Voor Justin bieber was eerst het concert van Kensington, en na het concert kon je blijven staan op je plek. Maar stond je dan bij de poortjes te wachten om voor de stage te kunnen staan, werd je waarschijnlijk gecontroleerd.

Indien we er al stonden was het voor ons geen probleem, maar vreemd was het wel.

Chef’special en Kensington waren verder geweldig! Ik luisterde al een tijdje naar Kensington, maar had hun tot nu toe nog niet live gezien. Ik ben heel blij dat ik hun nu ook van mijn To See lijstje kan afstrepen!

 

Dag 2

 

Vandaag zou ik een band gaan zien waar ik al een hele lange tijd op aan het wachten was om te zien. Green Day, al sinds ik 14 ongeveer was, was ik fan van hun. Nu luister ik niet heel veel meer naar ze, maar wilde ze wel nog heel erg graag live zien. Ik kan zeggen dat er nog twee mensen tussen mij en het hek helemaal vooraan zaten, zo dichtbij was ik.

Je moet er alleen wel wat voor over hebben. Om 17:30 speelde Broederliefde, dan was er een uur pauze, daarna kwam Imagine Dragons en na nog een uurtje begon Green day. Rose en ik stonden vanaf Broederliefde bij de main stage, dus we hebben vier uur voor hun gewacht.

Wat we in de tussentijd deden? Broederliefde en Imagine Dragons waren ook heel gaaf om te zien en in de tussentijd zat ik vooral op mijn mobiel of was ik met andere mensen aan het praten. Toen Green Day de stage opkwam had ik daarvoor twee ellebogen tegen mijn hoofd gekregen en had ik al hele pijnlijke voeten en rug, maar nogmaals, worth it!

Pinkpop

De drukte van deze dag was al heel anders, er waren 20.000 mensen minder en dat was gelijk te merken die dag.

 

Dag 3

 

De laatste dag van het geweldige weekend. We besloten wel om het deze dag wat rustiger aan te doen. Er waren geen bands waar we per sé vooraan wilden staan en we wilden meer van het terrein genieten. Bijvoorbeeld heb je de Garden Of Love, de Kalm Aan Laan en allemaal hele leuke shops om een kijkje te nemen.

Pinkpop

 

De Garden Of Love zijn we uiteindelijk niet in geweest, maar wel de Kalm Aan Laan. Kalm was het niet bepaald, maar de uitstraling ervan maakte de naam wel waar. Hier stonden allemaal super leuke foodtrucks, kon je hangen in een hangmat of gewoon van je eten aan een picknicktafel genieten.

Ik heb bij de winkeltjes op het terrein een heel erg leuk kledingsetje gekocht met bloemen erop!

Deze dag was het heel rustig, de menigte was zeker niet zoals het twee dagen daarvoor was, dus we konden ook dingen doen als het Brand Bier gebouw op. Hierboven kan je het gehele terrein van Pinkpop zien, wat een heel gaaf gezicht is!

Deze dag zagen we : Rag’n’bone Man, Sum 41 (Ook een band waar ik vroeger naar luisterde die ik nog wilde zien), Mø en Kings Of Leon.

 

Dit waren de drie dagen op Pinkpop, drie geweldige dagen.

Ik weet dan ook zeker dat dit niet mijn laatste Pinkpop bezoek zal zijn!

 

Ben jij wel eens bij Pinkpop geweest?

 

Veel liefs, Joy

 

2 Comments

 1. 9 juni 2017 / 11:49

  Nee Joy, nooit bij een Pinkpop geweest 🙂 Geef niet zoveel om muziek zoals je weet haha. Maar jij hebt een paar mooie dagen gehad lees ik ??

  • Joy
   Auteur
   15 augustus 2017 / 20:32

   Haha ik zie dit nu pas!
   Ik heb het daar zeker naar mijn zin gehad ☺❤

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.