Select Page

Als je mij volgt op Instagram, weet je dat ik net iets heel erg leuks heb aangeschaft!

Ja, je ziet het ook al in de titel, de HP Sprocket. Een technisch snufje dat je Instax even op het volgende niveau brengt.

Dan hoor ik je ook denken;  “maar Instax heeft toch ook zo’n apparaatje?” Ja, maar er is een reden dat ik precies deze heb gekozen en niet een andere. Welke? Dat zal je allemaal in deze post lezen!

 

Laten we er gelijk even induiken!

 

Design

 

Het eerste en iets dat ik toch wel erg belangrijk vind, namelijk het design van de Sprocket. Ik wil natuurlijk dit mooie dingetje veel showen op instagram en hij ziet er gewoon super luxueus en mooi eruit! Alleen dat geeft je al het gevoel dat je iets heel high-end in je handen hebt. Hij is rose gold met wit en dat vind ik echt een prachtige kleurencombinatie.

 

Hoe werkt hij?

 

De HP Sprocket werkt met Zink papier dat wel speciaal ook van HP moet zijn. De foto’s zijn 5 x 7,6 cm groot.

Bij de Sprocket krijg je ook een app. Hiermee kan je via bluetooth de foto’s naar je Sprocket sturen en afdrukken. In deze app kan je ook nog de foto’s die je wilt afdrukken, bewerken. Persoonlijk bewerkt ik mijn foto’s liever met VSCO, maar ik vind dat de app ook prima werkt.

Dus simpel connecten met de Sprocket, printen et voilà, je hebt de foto in je handen!

 

De kosten

review HP Sprocket

Ik vergelijk hem even met mijn Instax camera. De Instax camera kost nieuw €65 euro bij Bol.com. De Sprocket kost €120 bij de meeste webshops. Ik had hem in de actie bij Kruidvat gekocht.

Een pakje foto’s kost voor de instax rond de €14 en dan krijg je 10 foto’s. Deze foto’s moet je ook gebruiken bij hun digitale printer. (Hun digitale printer, de Instax Share, kost €169 bij Bol.com. Voor als je even benieuwd was.)

Een pakje foto’s voor de HP Sprocket kost €9.95 en daar krijg je 20 foto’s bij.

Oftewel: (uitgaand van hetzelfde aantal foto’s, dus 20.)

HP Sprocket:    €120 + €9.95 = €129.95

Instax camera:  €65 + €28 = €93

Instax share:     €169 + €28 = €197

 

Ik denk dat het wel duidelijk is. Om dit ook even duidelijk te maken; Ik ben gek op Instax, ik vind mijn camera van hun heel erg leuk en zal hem ook zeker vaak nog gaan gebruiken! Alleen ben ik wel ook fan van een goedkopere manier van printen :).

 

De Kwaliteit

review HP Sprocket

Dit is wel een dingetje dat ik opgemerkt heb, en dat je ook bij de foto’s hierboven zal zien, ik vind de kwaliteit wel minder als die van instax. De ene foto’s komt er prachtig uit met felle kleuren en veel contrast, maar bij de ander is dat allemaal veel minder mooi. Ik weet niet hoe dit komt, ook heb ik het nog aan iemand gevraagd die hem ook heeft en zegt dit ook te hebben. Al om al ben ik nog steeds tevreden met de foto’s, dit is alleen een beetje jammer.

Weet jij waardoor dit kan komen? Laat het mij vooral weten!

 

Nog een leuk dingetje

review HP Sprocket

Iets dat ik wel heel erg leuk vind van de foto’s: Ze zijn tegelijkertijd stickers! Je kan een stukje folie van de achterkant eraf halen en zo in je journal plakken. Dat vind ik echt geweldig, omdat dat de reden is waarom ik de Sprocket had gekocht! Ook zijn de foto’s best dun, dus maken ze je journal niet enorm bulky als er een paar foto’s in zitten, wat je wel weer hebt met de instax foto’s.

 

Mijn mening

 

Conclusie: Ik vind het een geweldig stukje technologie die ik zeker vaak mee ga nemen als ik op reis ga! Hij heeft zijn voor- en nadelen, maar ik ben er nog steeds erg positief over. Ik heb hem nu al meerdere keren gebruikt en vind hem heel geschikt voor het doeleind dat ik ervoor wil hebben. De foto’s ervoor zijn niet te duur en daarom durf ik ook meer ervan in mijn journal te gebruiken, en hoef ik de foto’s niet alleen voor speciale momenten te bewaren.

 

Heb jij de HP Sprocket, of ben je van plan er één te kopen?

 

Veel liefs, Joy